fbpx

Lisää videoita vuonna 2017

Hyvää uutta vuotta. Viime vuoden loppu oli niin kiireinen, että voisin kuvitella, että saman trendin jatkuessa valmistuu lisää videoita vuonna 2017.

Muutamat yritykset innostuivat loppuvuodesta kokeilemaan videomainontaa. Ja se kannatti, sillä niin Kellopuoti kuin Ravintola Mehevä kertoivat jälkeenpäin, että videoista oli paljon hyötyä.

Mehevään tehtiin kaksi videoita, ensin itsenäisyyspäivän alla Karjalanpaistia ja joulun jälkeen julkaistiin Rollsin hampurilaisvideo. Jälkeenpäin yrittäjä Kari Riihola sanoi, että joulun jälkeen Mehevässä oli kiirettä, nimenomaan hampurilaisosastolla.

Tuossa Mehevän videoiden välissä tuli ennen joulua julki myös samaan yrityskokonaisuuteen kuuluvan Kirkkopuiston Kotipizzan video, jossa näytettiin pizzan synty.

Toinen hyvää nostetta myös videoilla saanut yritys oli Vieremän Kellopuoti, jolle valmistui joulukuun alussa useiden videoiden sarja. Joulupukkivideoiden lisäksi kuun puolivälissä Facebookissa julkaistiin Ukkometso-video, joka osin kuvattiin Iisalmessa Ylä-Savon suurimmissa pikkujouluissa Olavi Rytkösen kanssa. Tuo video keräsi 11 000 näyttökertaa, kun kaikkiaan Kellopuodin sivuille videoista kertyi reilut tuhat näyttökertaa jokaiselle videolle. Kun niitä oli kymmenkunta, tavoittivat ne aika suuren joukon nekin.

Jokatapauksessa Kellopuodissa huomattiin, että Facebook-mainonta tuottaa tulosta. Uusia videoita on jo tehty, mutta ne ovat vielä viimeistelyvaiheessa.

Nuo esimerkit kertovat täydellisesti siitä, että Facebook-mainonta on saavuttanut vihdoin myös Ylä-Savon. Onhan mainontaa ollut toki aiemminkin, mutta nyt myös pienemmät yritykset uskaltavat sitä kokeilla. Videoita lisäämällä facebook-sivuilla tavoittavuusluvut nousevat helposti kymmeniin tuhansiin, joten potentiaalia riittää.

Yhtenä esimerkkinä voi mainita, että lokakuussa Pesolan Pihvilihan kilvoitellessa K-Ruoka Awards-tittelistä, lisävauhtia annettiin Pesola TV -videoilla. Se saavutti 32 000 näyttökertaa ja tavoitti yli 60 000 ihmistä. Kun ottaa huommioon, että hyvin suunniteltuna videon tekeminen ei ole mahdottiman kallista, on se varsin kustannustehokas ratkaisu moneen muuhun verrattuna.

Lisäksi Facebook-mainonnan ja videon ehdoton etu on se, että sillä voi täydentää omaan markkinointia: facebook-videot tavoittavat tehokkaasti juuri sitä joukkoa, joita sanomalehtimainonnalla ei ehkä tavoita.

Mediatoimisto OIkea Käsi, vuosikooste

Vuodenvaihteessa tein myös oman vuosikoosteen videoista. Sekin tavoitti parissa päivässä lähes 10 000 ihmistä, joka on uskomattoman paljon, kun Facebook-sivulla on vain parisataa tykkääjää.

Sosiaalisen median asiantuntijatoimisto Kurio veikkaa omassa tämän vuoden ennusterapotissaan, että sosiaalisen median videomainonta kasvaa räjähdysmäisesti tänä vuonna.

En ihmettele ollenkaan. Merkit ovat nyt sellaiset, että näin varmasti käy. Internet alkaa olla arkipäivää kaikilla. Kuluttajien ostopäätöksestä jopa 80 prosenttia aloitetaan internetiä selaamalla. Siksi myös verkkosivut kannattaa laittaa kuntoon. Jos ne on tehty enemmän kuin kolme vuotta sitten, sivuilta todennäköisesti puuttuu monta vetovoimaisuustekijää:

  1. Hyvä sisältö. Jos sivuston sisältö ei ole kiinnostava, kuluttaja menee toiselle sivulle
  2. Laadukkaat kuvat. Visuaalisuus on tämän aikakauden megatrendi. Jos sivulla on epätarkkoja ja pieniä kuvia, ne eivät kiinnosta
  3. Videot. Internet on sähköinen, joten sinne kuuluu elävä kuva. Liikkumattomat kuvat kuuluvat sinne, minne liikkuvaa kuvaa ei voi laittaa: esitteisiin ja lehtimainoksiin. Mutta myös lehtien verkkomainoksissa kannattaa käyttää videota.
  4. Hakukoneoptimointi, että yritys löytyy googlattaessa.

Jo pienikin uudistus verkkosivuille kannattaa. Tekstiä voi päivittää tälle vuosikymmenelle ja kuvat ottaa uusiksi. Samalla myös verkkosivualustan voisi uudistaa sellaiseksi, että se toimii myös kännykällä.

Pieniä askelia, mutta isoja asioita. Jos ne yhtään kiinnostavat, nuo kaikki ovat helposti toteutettavissa ja olen mielelläni auttamassa niiden toteuttamisessa.

Eikä se niin kallista ole. Jokaisen edellämainistuista asioista saa todennäköisesti kolmenumeroisella summalla. Jos projekti suurenee ja työtä onkin enemmän, summa voi ylittää nelinumeroisen rajan, mutta silloin uudistuskin on suurempi. Ja kaikki on neuvoteltavissa.

Mielenkiinnolla odotan myös kevään vaaleja. Joko ehdokkaat valtaavat facebookin omalla mainollaan? On jännä nähdä, uskaltavatko ehdokkaat ottaa yhteyttä ja lähteä mainostamaan itseään videolla. On muuten varmasti puhuttelevampi mainos kuin pelkkä kuva.

Oletko tutustunut YouTube-kanavaan?