fbpx

Iskelmäkesä soi Koljonvirralla!

00044.MTS.00_00_06_06.Still001

Tämänpäiväisen Iisalmen Sanomien uutisen mukaan Koljonvirran Kartanolla nousee lavalle ensi kesänä sellainen joukko suomalaisia julkkisesiintyjiä, ettei paremmasta väliä. Esiintyjien lista on mielettömän kova, kun Iskelmäkesä pääsee vauhtiin.

Perinnekonepäivien kanssa samaan aikaan (17.-18.6.) perjantaina esiintyvät Jorma Kääriäinen, Ressu & Jussi, legendaarinen Eppu Normaali ja vielä Juha Tapio!

Lauantaina ei mennä yhtä rokisti, mutta aikuisempaan makuun luvassa on tasokasta menoa: Frederik, Danny, Tapani Kansa ja Paula Koivuniemi. Ei siitä lauantaitanssit paljon enää parane. Kun joukon jatkona esiintyvät vielä Laura Voutilainen ja Jari Sillanpää, on esiintyjäjoukko aivan yliveto.

Kyseessä on ennen juhannusta se sama tapahtuma, jonka Iisalmi joutui perumaan Luuniemeltä. Hyvä, että tapahtuma löysi uuden järjestäjän Koljonvirralta. Näin Iisalmen tapahtumakesä saa sittenkin uuden megatapahtuman.

Kun esiintyjäkaarti on noin nimekäs, se saattaa houkutella paikalla tulijoita kauempaakin. Se on kaikkien iisalmelaisten etu: hotellit ja ravintolat täyttyvät, kun kotimajoitukseen vain harva pääsee. Kaupassakin on festarivieraiden käytävä. Tapahtuma tuo paikkakunnalle ison määrä matkailutuloa, joka on aina tervetullutta. Varsinkin silloin, kun se tulee oman alueen ulkopuolelta.

Koljonvirralle Jampalle ja Erjalle pitää nostaa hattua, että uskalsivat ottaa noin ison tapahtuman alueelleen. Samana viikonloppuna alueella on perinnekonepäivät, mutta eipähän tarvitse nyt erikseen hommata esiintyjiä latotansseihin, kun on tarjolla Eppu Normaalia ja Jari Sillanpäätä.

FestarialueKoljonvirta on siksikin hyvä paikka, että sinne sopii huomattavan paljon enemmän ihmisiä kuin Luuniemelle – alue kun on kooltaan likiman kymmenkertainen tapahtumakenttään verrattuna. Vaikka väkeä olisi paljon, alueella ei ehkä ole niin helposti tungosta kuin Luuniemellä.

Eikä matka keskustaan ole este: se kun on tarkoitus järjestää nonstop-busseilla. Mika Niskasen kyydissä matka taittuu nopeasti ja jatkoille pääsee kätevästi.

Superhieno uutinen Iisalmelle. Hatunnoston arvoinen suoritus Jampalta ja Erjalta, jotka ottivat tapahtuman järjestääkseen. Se kun meinasi karata Iisalmesta pois ja halukkaita ottajakaupunkeja olisi ollut useita.

Hatunnnoston ansaitsee myös kaupungin markkinointipäällikkö Jarmo Miettinen, joka alunperin viestitti festivaalijärjestäjille, että he ovat tervetulleita Iisalmeen.

Onneksi alkuvuodesta kuohunnut keskustelu ei vaikuttanut lopputulokseen! Kun takana on superviikonloppu, näyttää siltä, että Iisalmeen on tulossa myös superkesä!

 

Kirjoittaja on media-alan yrittäjä, joka jo usein nähty Koljonvirran terassilla (ja pari kertaa pubissakin).

Oletko tutustunut YouTube-kanavaan?