fbpx

Joko kesä meni?

Toukokuu on kohta puolivälissä. Huhtikuun loppupuoliskon loma Espanjassa on melkein unohtunut. Paljon on jo sen jälkeen tapahtunut.

Espanjan upea sää seurasi perässä ja toukokuun alku oli lämmin. Tänä aamuna lehdenhakureissulla satoi vettä. Juha Vidgren päivitti aamulla facebookissa, että Niemisilläkin satoi vettä. Toivoi samalla, että sade loppuisi ennen juhannusta. Samaa toivotaan Partalassakin. Toivottavasti kesä ei vielä mennyt.

Aurinkoista kesää toivoo varmasti myös Ismo Apell, joka meinaa tuoda hotellilaivansa sittenkin Iisalmeen, kun Kuopiossa sitä vastustetaan. Iisalmessakin on nähty, että uusia ja hyviä ideoita vastustetaan, mutta onneksi Apelin hotellilaiva on myötätuulessa.

Iisalmen kaupunki löysi paikan Evakkokeskuksessa olleelle kirkkojen pienoismallikokoelmalle. Raatihuoneelle viety kokoelma jää sinne. Puuttuva kolikko pajatsossa oli se, että piti löytää vuokranmaksaja. Maanantaina kaupunginhallitus päätti, että vuokraa kaupungin omistamasta tilasta maksaa kaupunki – sen keskushallinto.

Huh, onneksi maksaja löytyi. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että vuokraa kaupungin omistamasta tilasta olisi maksanut kaupungin kulttuuritoimi.

Onneksi kaupungin rajalliset varat säästyivät.

Jokunen aika sitten kaupunki muuten ilmoitti, että linja-autoaseman ympäristöön tulee uusia katuja. Kaavaehdotus on nähtävillä. Uudet kadut ovat Torikuja ja Linjurikatu.

Jo aikaisemmin taisi olla lehdessäkin juttua, että ehdotuksia oli lukuisia. Monissa viitattiin muun muassa Keke Rosbergiin, formula ykkösten maailmanmestariin, joka on aloittanut autourheiluharrastuksensa linja-autoaseman alueella. Ehdottivat kaupunkilaiset, että Keke olisi saanut Iisalmeen oman kadun.

Kaupunkilaisten ehdotus ei mennyt läpi, mutta onneksi ollaan vasta ehdotusvaiheessa. Kuinkahan käy, jos joku valtuutettu tekee aloitteen? Tai vaikka Iisalmen Urheiluautoilijat tekevät nopeasti valtuustoaloitteen. Saisiko Keke siten oman katunsa?

Aika näyttää, kuinka käy.

Toukokuun kiireet alkavat pian. Ohjelmassa on yritystarinoita ja verkkosivuja. Jokunen palaverikin pitäisi istua. Golfkausikin alkaa. Tämän viikon loppu meneekin harrastuksen parissa, sunnuntaina vielä YSG:n osastolla kevätmessuilla Iisalmen jäähallilla.

Onneksi ennen viikonloppua saa vielä tarttua videokameraankin…

Oletko tutustunut YouTube-kanavaan?